Menü
Nörolojik Hastalıkları
Hangi Nörolojik Hastalıklar İmmün Sistemle İlişkilidir?

-
Multipl skleroz(MS): Hastaların %85’inde hastalığın ilk yıllarında atak ve iyileşmelerle seyreden tekrarlayıcı bir santral sinir sistemi hastalığıdır.
-
Myastenia gravis(MG): Yorulunca belirti ve bulguların şiddetlendiği bir sinir-kas kavşağı hastalığıdır.
-
Guillain-Barre sendromu(GBS): Hastaların çoğunda bacaklardan başlayıp vücudun üst bölümüne doğru ilerleyen kas kuvvetsizliği ile seyreden inflamatuvar (iltihabi) bir periferik sinir sistemi hastalığıdır.
-
Akut dissemine ensefalomyelit (ADEM): Çeşitli nörolojik belirtiler yanında bilinç bozukluğuna da yol açabilen, çoğunlukla aşı veya infeksiyonları takiben ortaya çıkan bir santral sinir sistemi hastalığıdır.
-
Kronik inflamatuvar demyelinizan polinöropati (CIDP): Tekrarlayıcı veya ilerleyici seyir gösterebilen, periferik sinir sisteminin inflamatuvar bir hastalığıdır.
-
Polimiyozit/dermatomiyozit: Bacak ve kolların gövdeye yakın bölümlerinde kuvvet kaybı ile seyreden, kasları etkileyen inflamatuvar bir hastalıktır.
-
Nöromiyelitis optika (Devic hastalığı): Omuriliği ve görme sinirini etkileyerek görme kaybı ve felçlere neden olabilen santral sinir sistemi hastalığıdır.
-
Nöro-Behçet sendromu(NBS): Behçet hastalığının santral sinir sistemini etkilemesi sonucu görülen bir tablodur.
-
Sinir sistemi vaskülitleri: Damarların inflamatuvar hastalığıdır.
-
Paraneoplastik nörolojik hastalıklar: Vücudun herhangi bir yerindeki tümörün uzak etkilerine bağlı olarak görülen nörolojik hastalıklar grubudur.
-
Diğerleri (Lambert-Eaton myastenik sendromu, Isaac sendromu, monoklonal gamapati ile ilişkili nöropatiler..)